top of page

FAQ

FAQ staat voor 'Frequently Asked Questions', veelgestelde vragen dus. (Ik wist dat ook niet...)

Krijgen wij ook onbewerkte (RAW) foto's?

Nee, onbewerkte (RAW) bestanden zijn nog geen foto's, deze moeten eerst bewerkt worden voor de bestanden omgezet worden in een mooie foto. Onbewerkte foto's zien er vaak helemaal anders uit dan na de bewerking, ze zijn flets en hebben weinig contrast. Indien foto's onbewerkt afgeleverd zouden worden, lopen we het risico dat enerzijds de foto's onbewerkt de wereld ingestuurd worden, en anderzijds dat ze bewerkt worden op een manier die niet past bij mijn stijl. Jullie kiezen mij voor mijn stijl en mijn nabewerking. Ik lever alleen foto's af waar ik 100% achtersta. 

Wat is de levertermijn? 

Foto's van een gewone fotoshoot zijn gemiddeld binnen 2 à 3 weken klaar. 

Foto's van een huwelijk worden binnen 4 tot 6 weken afgeleverd via een online galerij.

Fotoproducten en fotoboeken hebben elk hun eigen levertermijn. Vraag dit zeker na voor je bestelt indien de bestelling voor een bepaalde datum zou moeten toekomen. 

Wat is nabewerken? 

Na jullie fotosessie ga ik aan de slag met RAW bestanden. RAW bestanden bevatten alle informatie van een foto (licht, kleur...) maar moeten nog omgezet worden naar een fotobestand. Fotograferen is maar een klein deeltje van het werk van fotografen. Achteraf, in postproductie, selecteer ik de beste foto's en worden die één voor één bewerkt. Zo zal elke foto mijn eigen typerende stijl hebben. Ik doe geen zotte bewerkingen op jullie foto's, jouw kledij zal niet ineens een ander kleur hebben. Ik speel met de belichting en kleuren tot elk beeld voldoet aan mijn perfectionistische normen. 

Wat doen we aan?

Draag kleding waar je jezelf goed in voelt en bedenk even welke sfeer/uitstraling je aan je foto’s wilt geven.

Lichte kleding is veel mooier op foto dan donkere en felle kleuren. Strepen, opvallende teksten en prints zijn af te raden. Deze kunnen de aandacht te veel afleiden van je gezicht/expressies en een rommelig effect geven.

Nog steeds geen idee wat je aan moet? Neem dan enkele opties mee of stuur me gerust enkele foto's. Ik help jullie graag mee kiezen! 

Hoe wordt de prijs bepaald?

Prijzen kunnen nogal hoog lijken als je niet weet wat er allemaal achter schuilt! Wat komt er allemaal aan te pas bij een fotoshoot/reportage?

Alles start met de communicatie, opstellen van facturen en contracten. Bij een huwelijk is er altijd een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Voorafgaand aan een fotosessie kuis ik mijn materiaal, er mogen natuurlijk geen plekjes op mijn lenzen zijn. Dan is het tijd voor de fotoshoot. Daarna komt het grote werk, ik maak een selectie van de beste beelden en bewerk die. Hierin kruipt het meeste tijd. 

Naast de tijd die ik in jullie foto's steek, heb ik ook heel wat kosten. Duur materiaal en heel wat computerprogramma's zijn de grootste kost. 

Een huwelijk van 12 uur is voor mij een volle werkweek van 40 uur aan werk. 

Audrey - white.png
bottom of page